ساعت های هوشمند علاوه بر نمایش زمان قابلیتهای دیگری از جمله پخش موسیقی، اتصال به تلفن همراه، قابلیت مکالمه، بررسی وضعیت سلامت و غیره را دارا هستند که این ویژگیها بنا به برند و مدل ساعت میتواند متفاوت از یکدیگر باشند.
سیر تاریخی ساعت های هوشمند
ساعتهای دیجیتالی که بعضا از قابلیت ماشین حساب و یا بازی کردن برخوردارند، اولین سری ساعت های هوشمندی هستند که روانه بازار شدند. بعد از آن از سال ۱۹۷۲ تاکنون، ساعتهای متنوع با قابلیتهای متفاوتی به بازار عرضه شده است که برخی از آنها را باهم مرور خواهیم کرد:
– سال ۱۹۷۲: عرضه ساعت Pulsar توسط شرکت همیلتون واچ. این ساعت اولین ساعت دارای قدرت برنامهنویسی است.
– سال ۱۹۷۸: خرید برند Pulsar توسط سیکو.
– سال ۱۹۸۲: معرفی NL C01 با قابلیت ذخیره ۲۴ رقم اطلاعات.
– سال ۱۹۸۳: سیکو ساعت Data 2000 را با توانایی ذخیره ۲۰۰۰ رقم اطلاعات عرضه کرد که دارای یک صفحه کیبورد برای ورود اطلاعات بود.
– سال ۱۹۸۴: معرفی مدل UC-2000 و مدل RC-1000 شرکت سیکو که از طریق کابل به کامپیوترها مثل اپل و Commodore C64 متصل میشدند.
– سال ۱۹۸۵: معرفی مدل UC-3000 و مدل PC Datagraph با کد RC-4000 که تنها تفاوتش با RC-1000، جنس استیل آن بود.
– سال ۱۹۹۰: معرفی مدل Receptor توسط شرکت سیکو. این ساعت به صورت بیسیم با دنیای بزرگتری ارتباط برقرار میکرد.
– سال ۱۹۹۸: معرفی مدل Ruputer شرکت سیکو با دارا بودن ۱۲۸ کیلوبایت رم، پردازنده ۱۶ بیتی، صفحه نمایش السیدی تک رنگ با رزولوشن ۶۴×۱۰۲٫ این ساعت اولین ساعت هوشمند با قابلیت پخش تصویر گرافیکی بود.
– سالهای ۱۹۹۸ الی ۲۰۰۵: ارائه مدل SPH-WP10 توسط شرکت سامسونگ تحت عنوان اولین تلفن ساعت دنیا و معرفی مدل WatchPad توسط دو شرکتIBM و سیتیزن و معرفی چند مدل توسط شرکت فسیل. در سال ۲۰۰۱، IBM WatchPad با نمایشگر ۳۲۰ در ۲۴۰ پیکسلی، رم ۸ مگابایتی، سیستمعامل لینکوس و پردازنده ۷۴ مگاهرتزی به بازار آمد. این مدل بلوتوث و حسگر اثرانگشت داشت.
– سالهای ۲۰۰۴ الی ۲۰۰۸: در سال ۲۰۰۴، (Smart Personal Object Technology)SPOT توسط شرکت مایکروسافت معرفی شد که قابلیت اتصال به صورت بیسیم به شبکه MSN Direct Network برای دریافت اخبار، هواشناسی، بهروزرسانی نرمافزارها و غیره را دارا بود. شرکت مایکروسافت از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ ساعتهای هوشمند خود با پلت فرم SPOT را عرضه کرد.
– سال ۲۰۰۹: معرفی ساعت S9110 Watch Phone از شرکت سامسونگ
– سال ۲۰۱۰: معرفی مدل LiveView شرکت سونی اریکسون و ساعت هوشمند شرکت Allerta InPulse
– سال ۲۰۱۱: معرفیWIMM One و Motoactv از شرکت موتورولا
– سال ۲۰۱۲: شرکت سونی اولین ساعت هوشمند متصل به سیستم عامل اندروید را با نام Sony Smartwatch1 طراحی کرد.
– سال ۲۰۱۳: معرفی Galaxy Gear از شرکت سامسونگ. این ساعت هوشمند از ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۳ در ۱۴۰ کشور جهان عرضه شد و فقط با گلکسی نوت ۳ و گلکسی نوت ۱۰٫۱کار میکرد. همچنین ساعت هوشمند پبل (Pebble) در سال ۲۰۱۳ توسط شرکت پبل تکنولوژی با قابلیت اتصال به گوشیهای اندروید و ios به فروش رسید.
– سال ۲۰۱۴: معرفی پلت فرم Android Wear توسط شرکت گوگل که قابلیتهایی مثل Google Now را دارا بود. موتو ۳۶۰، الجی جی واچ آر و ایسوس زن واچ، حاصل همکاری برندهای مختلف با این پلت فرم بودهاند. همچنین سونی در سال ۲۰۱۴ ساعت هوشمند خود با نام SmartWatch3 را معرفی کرد. این ساعت بر خلاف نسل قبل از سیستم عامل اختصاصی سونی استفاده نمیکند و میتواند با تمام تلفنهای همراه هوشمندی که به اندروید نسخه ۱/۴ و بالاتر مجهزند ارتباط برقرار کند. شرکت اپل نیز در همین سال از ساعت هوشمند خود یا اپل واچ رونمایی کرد.
– ۲۰۱۵ تا کنون: معرفی Apple Watchها. اپل واچ در تاریخ ۲۴ آوریل ۲۰۱۵ منتشر شد. نسل دوم ساعت های هوشمند اپل در سپتامبر ۲۰۱۶ در دو سری اپل واچ ۱ و اپل واچ ۲ روانه بازار شد، درحالیکه نسل اول از رده خارج شد. سری ۳ ساعتهای اپل نیز در ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۷ همزمان با قطع پشتیبانی نسل دوم اپل واچ عرضه شد.
در حال حاضر شرکتهای معتبری همچون سامسونگ، اپل، الجی، ایسوس، هواوی، موتورولا، ایسر، لنوو، سونی، مایکروسافت، کوالکامو و غیره ساعتهای هوشمندی تولید میکنند که همه روزه در حال پیشرفت و بهروزرسانی هستند.